Volledig scherm
© ANP

Aldi mag niet naar Handelscentrum Oudenbosch

OUDENBOSCH - Burgemeester en wethouders van Halderberge werken niet mee aan een verhuizing van Aldi supermarkt uit het centrum van Oudenbosch naar de Bosschendijk. De discounter had haar zinnen gezet op het vrijwel leegstaande handelscentrum, maar volgens het college is detailhandel hier niet op z'n plaats.

Het verzoek van Aldi om zich aan de rand van Oudenbosch te vestigen dateert al van enkele jaren terug. Omega projectontwikkeling, de vastgoedbeheerder van de supermarktketen had voor de achterblijvende winkel aan de Kade al een geschikte kandidaat-opvolger: Action. Maar bij de gemeente rijzen twijfels over die invulling.

Wethouder Hans Wierikx bracht donderdagmiddag de afwijzing over bij Omega. ,,Het handelscentrum past niet binnen de regels van provinciaal en gemeentelijk beleid. In de eerder dit jaar vastgestelde Economische Visienota staan compacte winkelcentra voorop. Spreiding van supers en langdurige leegstand in het centrum wordt als bedreigend ervaren.''

Als laatste argument voert de gemeente aan dat met een verplaatsing naar de Bosschendijk de Aldi en de LIDL in de Professor Mulderslaan dichter bij elkaar komen te liggen. In het marktonderzoek dat Omega deed, is dat onvoldoende meegenomen.

In de gemeenteraad was bij motie gevraagd om voor het einde van het jaar uitsluitsel te geven, temeer omdat Aldi mogelijkerwijs toch uit Oudenbosch zou wegtrekken. Zo stellig denkt de wethouder niet dat het zal gebeuren. ,,De boodschap komt misschien hard aan, maar ergens wist Omega wel hoe de beleidsregels in elkaar steken.''