Volledig scherm
Klanten parkeren hun auto's op de opritten van bewoners en blokkeren de stoep. foto barro wijkmans

Alcoholverbod en extra controles rondom Poolse supermarkt in Roosendaal

ROOSENDAAL - Rondom de Poolse supermarkten aan de Gastelseweg en Molenstraat gaat een alcoholverbod gelden. Daarnaast komen er meer controles op foutparkeren en ander overlast. Dat meldt burgemeester Niederer.

Hiermee reageert de burgemeester op de actie van een groep omwonenden. Zij stuurden dit weekend een brief, met het verzoek om de supermarkt aan de Gastelseweg te sluiten vanwege overlast.

Volgens de burgemeester duurt het ongeveer twee weken voor het alcoholverbod op de openbare weg in gaat. De extra controles van afgelopen zomer krijgen een vervolg.

Niederer gaat ook op zoek naar een intermediair binnen de Poolse gemeenschap. "Ik wil de Poolse gemeenschap deelgenoot te maken van het probleem om vervolgens te komen tot duurzame oplossingen."

De burgemeester benadrukt dat hij niet van plan is een winkel te sluiten. "De betreffende supermarkt mag binnen het bestaande bestemmingsplan aan de Gastelseweg gevestigd zijn.”

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.