Alcoholcontrole op nieuwjaarsdag: 600 blaastesten, één boete

BERGEN OP ZOOM / OSSENDRECHT / ROOSENDAAL - De politie heeft op nieuwjaarsdag op drie plaatsen een alcoholcontrole uitgevoerd, maar de gecontroleerde bestuurders hebben zich 1 januari netjes gedragen. Op één na. In totaal werden er bijna 600 blaastesten uitgevoerd.

In Roosendaal controleerde de politie tussen 18.30 uur en 22.15 uur, op de rotonde aan de Beethovenlaan. Daarbij liep één iemand tegen de lamp. Een 51-jarige man uit Roosendaal bleek meer te hebben gedronken dan is toegestaan. Het resultaat uit de ademanalyse was 405 ug/l, waar 220 is toegestaan. Hij kreeg een bekeuring van 434 euro en een rijverbod van drie uur. Ook moet hij een alcoholcursus volgen.

Ook in Ossendrecht was er een controle, in de middag al. Tussen 15.30 uur en 17.00 uur stond de politie op de rotonde aan de Putseweg. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

In Bergen op Zoom was de politie tussen 17.15 uur en 18.15 uur aanwezig voor de controle, op de Rooseveltlaan, ter hoogte van de John F. Kennedybrug, maar ook hier geen overtredingen.