Volledig scherm
Airshow Seppe 2015 © Breda International Airport

Airshow nog dit jaar op Seppe

BOSSCHENHOOFD - Door het uitvallen van de nationale luchtmachtdagen in 2017 wordt de driejaarlijkse vliegshow op Breda International Airport (vliegveld Seppe) met een jaar vervroegd. Op 2 september dit jaar vormt het vliegveld tussen de A58 en Bosschenhoofd voor de vierde keer het decor van nationale en internationale demonstraties.

Naast demonstraties en stunts in de lucht van oude en nieuwe toestellen is er op de grond veel te beleven. De Koninklijke Luchtmacht is met een aantal bijzondere vliegtuigen en innovatieve drones aanwezig. 

De vliegvelddirectie werkt bij de organisatie opnieuw samen met studenten Lucht- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Zij komen voort uit de vliegtuigbouwkundige studievereniging (VSV) Leonardo da Vinci, vandaar de naam VSV Breda Airshow. Bedoeling is dat beide partijen de komende jaren blijven samenwerken aan drie vliegshows.

Net als voorgaande keren kan publiek de show gratis bijwonen. In voorgaande edities groeide het aantal bezoekers van 5000 naar 12.000 en 15.000 bij de laatste show in 2015. Omdat Seppe de enige grote gratis vliegshow van dit jaar heeft, verwacht de organisatie alle records te breken.