Volledig scherm
Eerdere editie van Daylight Festival, toen nog op het vliegveld. Nu is niet alleen de naam veranderd, ook de locatie. De gemeente geeft toestemming. © peter van trijen/pix4profs

Airborne Festival bij Bosschenhoofd gaat door

videoBOSSCHENHOOFD - Het Airborne Festival in Bosschenhoofd kan doorgaan. Burgemeester en wethouders van Halderberge hebben deze week groen licht afgegeven voor het hardstyle-muziekevenement op 22 juni. Het festival werd onder de naam Daylight enkele jaren gehouden op Breda Airport. 

Quote

We streven naar 3700 tot 4000 bezoekers

Arno van der Star, Eye4Dance

Begin dit jaar stak burgemeester Jobke Vonk-Vedder daar een stokje voor. ,,De combinatie van een festival naast landende en opstijgende vliegtuigen was niet langer gewenst.”

Halsoverkop moest de organisatie Eye4Dance op zoek naar een alternatieve locatie. Die werd gevonden op een zes hectare groot perceel aan de Bosschenhoofdsestraat even buiten het dorp. Vonk: ,,De eerste aanvraag voor een evenementenvergunning voldeed niet aan alle eisen. We hebben de organisatie de gelegenheid gegeven de plannen aan te scherpen. De vernieuwde aanvraag is door onder meer politie, brandweer en Omgevingsdienst beoordeeld en akkoord bevonden.”

Een impressie van het festival vorig jaar. Tekst gaat verder onder video

Serieus

Niets stond het college daarop nog in de weg om het Airborne Festival toe te laten op het weiland aan de Bosschenhoofdsestraat. Arno van der Star van Eye4Dance heeft geen seconde getwijfeld aan het doorgaan van zijn evenement. ,,We nemen de reacties van de buurtbewoners zeer serieus en stellen alles in het werk om hen tegemoet te komen. Dat doen we zowel op Halderbergs als Rucphens grondgebied.” 

De festival-organisator zit vrijdag wederom met ambtenaren van de gemeente Halderberge én Rucphen aan tafel. Ontsluitingswegen van en naar het festivalterrein liggen in beide gemeenten. ,,We kijken over gemeentegrenzen heen.‘’ 

Quote

We nemen de reacties van de buurtbewo­ners zeer serieus en stellen alles in het werk om hen tegemoet te komen

Arno van der Star, Eye4Dance

Van der Star hakt al twaalf jaar met dit bijltje. ,,Airborne is slechts één van de vele festivals, die wij op touw zetten. Het is prettig om de vergunning nu ook zwart op wit te krijgen. Vrijdag gaan we het terrein afzetten en kan de opbouw van podia en andere voorzieningen beginnen.”

De kaartverkoop stagneerde door de berichtgeving over de vergunning volgens Van der Star een tijdje, maar trekt nu weer aan. ,,We streven naar tussen de 3700 en 4000 bezoekers. Airborne Festival met ruim dertig hardstyle-deejays begint op 22 juin om 14.00 uur en duurt tot middernacht.