Volledig scherm
Agressieve reacties op bouwvakkers bij afgesloten Visdonktunneltje © Foto Alfred de Bruin

Agressieve reacties op bouwvakkers bij afgesloten Visdonktunneltje

ROOSENDAAL - De bouwvakkers die donderdag bezig zijn met de werkzaamheden aan de Zundertseweg in Roosendaal zijn verschillende keren agressief bejegend door mensen die toch door het Visdonktunneltje wilden.

De agressieve reacties op  de afsluiting hebben de bouwvakkers verrast. ,,Vanmorgen geloofden we onze ogen niet toen we hier aankwamen. Ik geloof dat alle hekken waren verplaatst en aan de kant geschoven, om maar door het tunneltje te kunnen," vertelt Bart van Helden vanuit zijn graafmachine.

Volledig scherm
Agressieve reacties op bouwvakkers bij afgesloten Visdonktunneltje, het Visdonktunneltje is donderdag helemaal afgesloten aan de kant van de stad. © Foto Alfred de Bruin

,,We hebben nog veel meer hekken weggezet en de tunnel aan de kant van de stad nu totaal afgesloten. Net gooide iemand zijn fiets over het hek, klom er zelf over maar kwam er toen aan de andere kant achter dat hij er niet meer langs kan.  Onvoorstelbaar hoe boos zo'n man dan verhaal bij je komt halen en wat hij allemaal tegen je zegt. Waarom rij je dan niet gewoon even om?"

Veiligheid

Volledig scherm
Visdonktunneltje toch een maand afgesloten maar fietsers en scooters rijden woensdagmiddag niet om. © Foto Alfred de Bruin

De eerste bedoeling was om  tijdens de werkzaamheden op de Zundertseweg de fietsers langs het werk te laten passeren. De maatregelen die de aannemer daarvoor had genomen werden niet opgevolgd waardoor onveilige situaties ontstonden.  

De veiligheid voor fietsers en de werknemers van de aannemer kon niet worden gegarandeerd, waardoor het tunneltje woensdag voor een maand is afgesloten.  

De omliggende scholen zijn geïnformeerd over de afsluiting door de gemeente en de omrijroute is ook bekend. 

Volledig scherm
Het Visdonktunneltje is donderdag helemaal afgesloten aan de kant van de stad. © Foto Alfred de Bruin
Volledig scherm
Visdonktunneltje toch een maand afgesloten maar fietsers en scooters rijden woensdagmiddag niet om. © Foto Alfred de Bruin