Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Eldrige Pentury

Agressieve Bredanaar trapt ruit uit politieauto tijdens rit naar cellencomplex

SINT WILLEBRORD - Een 35-jarige man uit Breda heeft het woensdagavond wel heel bont gemaakt in Sint Willebrord. De politie kreeg meerdere meldingen over hem binnen. Hij viel verschillende mensen lastig, vernielde goederen en kwam ongevraagd een huis binnen.

De politie werd verschillende keren opgeroepen voor de man. Hij viel bekenden lastig en kwam onuitgenodigd in hun huis. Omdat niemand aangifte wilde doen, kon de Bredanaar niet worden aangehouden. Het enige wat agenten konden doen, was hem wegsturen. Rond middernacht koos de Bredanaar ervoor om met een familielid mee naar huis te gaan.

Eenmaal daar gingen de misdragingen verder. De man had in de woning een ruit vernield en gedroeg zich agressief. Het ging zelfs zo ver, dat zijn familielid zich genoodzaakt voelde om aangifte te doen. Agenten kwamen ter plaatse en wilden de man meenemen. Dat ging alleen niet zonder slag of stoot. De Bredanaar verzette zich hevig en er moest pepperspray gebruikt worden om hem onder controle te krijgen.

Toen de verdachte in een politieauto werd gezet, ging het geraas nog even verder. Tijdens de rit richting het cellencomplex, op de A58 ter hoogte van Etten-Leur, zag de man kans om een ruit uit het voertuig te trappen. Hij raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. ,,De zaak wordt uiteraard verder opgepakt en onderzocht”, aldus de politie. ,,De man wordt op een later tijdstip gehoord.”