Volledig scherm
PREMIUM
Met een vuilniswagen worden de kliko's geledigd. © Robin Utrecht

Afval inzamelen? Gemeenten werken niet samen

Restafval in zakken, kliko’s of in ondergrondse containers. De gemeenten in West-Brabant hebben allemaal hun eigen systeem om het huishoudelijk afval in te zamelen. En nergens is de burger helemaal tevreden. Het lukt de gemeenten niet om te komen tot een manier van inzameling te komen die niet tot commentaar leidt.

Samenwerking kan leiden tot een oplossing, maar juist op dit vlak zoeken de gemeenten in West-Brabant elkaar niet op. Waar ze dat wel doen in de Belastingsamenwerking West-Brabant, de Veiligheidsregio, het West-Brabants Archief en het Regionaal Bureau Leerplicht.

  1. Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobilist die babyleven verwoestte door aanrijding?
    PREMIUM
    Zes vragen

    Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobi­list die babyleven verwoestte door aanrijding?

    OUDENBOSCH - Tegen de Bulgaar die ervan wordt verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte in Oudenbosch waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte, is woensdag 108 dagen celstraf , waarvan 50 dagen voorwaardelijk, geëist. Als de rechter hem daartoe op 4 december ook veroordeelt, lijkt de kans klein dat hij zijn straf moet uitzitten. De man is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.