Volledig scherm
Esmee Geerts (l.) en Annemieke van Broekhoven op de inspiratiemarkt in de hal van Bravis ziekenhuis Roosendaal. In de kraam van beide 'ambassadeurs' kon iedereen suggesties over hoe de (ziekenhuis)zorg er anno 2030 uitziet. © Bravis ziekenhuis

Aftrap inspiratieweek in Bravis over ‘Ons ziekenhuis van morgen’

ROOSENDAAL - Met een kraampjesmarkt heeft Bravis ziekenhuis in Roosendaal maandag de aftrap gegeven voor een zogeheten inspiratieweek over ‘Ons ziekenhuis van morgen‘. Liefst vijftig ‘ambassadeurs’ uit alle geledingen van de twee Bravis-vestigingen nemen medewerkers en bezoekers op het spreekwoordelijke sleeptouw om mee te denken over hoe de zorg er in 2030 uit ziet.

En dus stonden ambassadeurs Esmée Geerts en Annemieke van Broekhoven met enquêtekaarten in de aanslag om iedereen enthousiast te maken om ideeën te delen. Ook via workshops en werklunches kan het personeel, en later ook het publiek, laten weten hoe het ziekenhuis van de toekomst gaat landen. Alleen al technologisch gaan de ontwikkelingen razendsnel, getuige ook de zorgrobot, virtual reality en 3D-voedselprinter die maandag op de inspiratiemarkt te bezichtigen waren.

Goed nieuws was er ook voor het fusieziekenhuis. Directeur Ellen Joan van Vliet van het Nederlands Instituut voor de Accreditatie in de Zorg (NIAZ) kwam naar Roosendaal om Bravis-bestuurder Bianka Mennema het NIAZ-kwaliteitscertificaat uit te reiken. Bravis ziekenhuis voldoet hiermee aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. In december werd het ziekenhuis totaal op ruim 2000 criteria getoetst zoals hygiëne, dossiervoering en informatievoorziening aan patiënten. Van Vliet complimenteerde Mennema met het bestaan van ‘een echte Bravis cultuur’. ,,Het ziekenhuis draagt eenheid uit in handelen en cultuur.”