Volledig scherm
IJsbaan op de Markt in Roosendaal © Bn DeStem

Afbreken van Roosendaalse ijsbaan duurt tot zaterdag

ROOSENDAAL -  Het afbreken van de ijsbaan op de Markt gaat tot en met vrijdag duren.

 Ice-World, de organisatie die de ijsbanen verhuurt, heeft het ontzettend druk met het afbreken van bijna 30 verhuurde banen en komt pas vanaf woensdag de ijsvloer opruimen. Voorzitter Hans van Hoek (75 jaar) van de ijsbaan vindt het geen probleem dat het opruimen langer duurt.

Volledig scherm
Hans van Hoek, voorzitter Stichting ijsbaan op de Markt in Roosendaal © BN DeStem

,,We kijken weer met voldoening terug op een prima seizoen en kunnen de hele baan heel rustig en relaxed afbreken. Vrijdag voor vijf uur zal de laatste wagen van de Markt afrijden. Meer dan 15.000 schaatsers hebben weer de ijsbaan bezocht, waaronder 5.000 kinderen van de Roosendaalse scholen. Ik kan persoonlijk zo genieten van al die kleine kinderen op de baan. Samen met  Cees de Bruijn (67 jaar) organiseer ik alles rond de ijsbaan al jaren. Gezien onze leeftijden is het wel tijd dat er iemand bijkomt of iets gaat veranderen in de organisatie.”

Zondag was het hoogtepunt van de curling competitie. Kroevensport won de spannende finale met 4-2 van BVR, de winnaar van vorig jaar.

Henri Matthijsen van het Wapen van Roosendaal is ook tevreden. Samen met Michael Kamphuis van De Smalle pijp verzorgden zij het horeca gedeelte namens de Vereniging Horeca Oude Markt. ,,Met hulp van de gemeente hebben we wel iets moois weggezet. Ik heb nog wel een paar verbeterpuntjes en weet al dat het de volgende keer op de Markt nog mooier gaat worden.”

Volledig scherm
Ijsbaan op de Roosendaalse markt. Foto pix4profs/petervantrijen © pix4profs/petervantrijen