Volledig scherm
© Thinkstock

Acht ton extra voor buitenruimte bij brede school Oud Gastel

OUD GASTEL - De bouw van de brede school in Oud Gastel mag dan vlot verlopen, voor de invulling van de buitenruimte heeft het college extra geld nodig. In de vergadering van 15 december - de eerste onder de nieuwe burgemeester Jobke Vonk-Vedder - wordt de raad gevraagd een krediet van 813.000 euro beschikbaar te stellen.

Veel geld, al wordt het daarmee niet de sobere uitvoeringsvariant maar een 'doorgroeiplan' waarbij ook het woonzorgcomplex Blankershove minder geïsoleerd komt te liggen. Het nieuwe onderwijs- en sportcomplex krijgt volgens het college een wijkoverstijgende functie.

"Bovendien nemen we de infrastructurelee aanbevelingen van het verkeerskundig onderzoek mee", aldus onderwijswethouder Jan Paantjens. Dat betekent niet alleen een ontsluitingsweg voor auto's en voetgangers via de Schoolstraat tussen 't Veerhuis en het A-veld van SC Gastel, maar ook een extra entree voor fietsers via de de huidige hoofdingang van de voetbalvereniging.

Het aanvullende krediet is nodig omdat het aanbestedingsvoordeel vele malen lager uitvalt dan was begroot. Het rendement bleek geen vier ton, maar slechts 40.000 euro te zijn. "De bouwwereld zit nu heel anders in elkaar dan pakweg vier jaar geleden. Er wordt heel scherp aanbesteed, de winstmarges zijn minimaal. Waren we aanvankelijk van plan de bouw van meerdere scholen tegelijk aan te besteden, inmiddels is dat volgens nieuwe wetgeving niet langer toegestaan."