Volledig scherm
Een deel van het in beslag genomen vuurwerk. © Politie

Acht kopers illegaal vuurwerk aangehouden bij controle in buitengebied

ROOSENDAAL/RUCPHEN - De acht mensen die vrijdag aangehouden zijn bij een vuurwerkcontrole in het buitengebied van Roosendaal en Rucphen zijn allemaal kopers van illegaal vuurwerk. Dat meldt de politie.

Bij de actie werd zo’n 91 kilo vuurwerk in beslag genomen. De Nederlandse en Belgische politie werkten bij de controle samen met handhavers van de gemeenten Roosendaal en Rucphen. Er werd op verschillende plekken in het grensgebied gecontroleerd. De acht kopers van illegaal vuurwerk die tegen de lamp liepen zijn aangehouden en hun vuurwerk is in beslag genomen. De aangehouden personen zijn: een 36-jarige man uit Bergen op Zoom, een 32-jarige man uit Tholen, een 40-jarige man uit Berkel en Rodenrijs, een 36-jarige man uit Halsteren, een 22-jarige man uit Roosendaal, een 54-jarige man uit Scharendijke, een 46-jarige man uit Zierikzee en een 47-jarige vrouw uit Achtmaal.

Veiligheid
Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal over de actie: ‘Ik ben blij dat deze grensoverschrijdende samenwerking dit resultaat heeft gehad. We willen de veiligheid van onze inwoners waarborgen. Deze gezamenlijke actie draagt daartoe bij.’