Volledig scherm
PREMIUM
Poolse arbeidsmigranten aan het werk tussen de pioenrozen. V.l.n.r. Joanna, Claudia, Agnieska, Barbara en Jagoda. © Merel Klijzing

Aantal arbeidsmigranten in Roosendaal? We weten het volgens de VLP niet

ROOSENDAAL - Om de opvang en de huisvesting van arbeidsmigranten uit de voormalige Oostblok beter te reguleren, moet de gemeente Roosendaal duidelijke afspraken maken met de uitzendbureaus waar de migranten werken. Ook zouden de buitenlandse werknemers zich moeten registreren in de Gemeentelijke Basis Administratie.

Volledig scherm
Arwen van Gestel, VLP. © Gemeente Roosendaal

Dat is de mening van Arwen van Gestel van de fractie VLP. Met achttien vragen aan wethouder Toine Theunis reageert hij op enkele artikelen uit deze krant.

Theunis zei in BN DeStem dat er nu ongeveer 2.600 migranten uit voormalige Midden- en Oost-Europese landen in Roosendaal verblijven. Hij baseert dat getal onder meer op het aantal registraties in de Gemeentelijke Basis Administratie en op het aantal overnachtingen dat kamerverhuurders doorgeven voor de toeristenbelasting. 

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    OUDENBOSCH - Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”