Volledig scherm
Aanleg wielerbaan op oude sportpark in Roosendaal. © peter van trijen/pix4profs

Aanleg wielerbaan Roosendaal begonnen

ROOSENDAAL - Graafmachines hebben beslag genomen van het oude Red Band Sportpark in Roosendaal om de contouren uit te zetten van Wieler Experience.

De straks geasfalteerde wielerbaan van 1 kilometer loopt gedeeltelijk over de oude atletiekbaan van Thor. Daarnaast komt een mountainbikeparcours van 1,3 kilometer en een pumptrack. 

Dat is een kort en snel parcours met bulten en kombochten voor mini-BMX, waar ook skaters terecht kunnen. Dit onderdeel wordt het eerst afgerond zodat de eerste fietsers volgende maand al terechtkunnen. 

Door het al uitgevoerde grondwerk zijn de eerste hoogteverschillen goed te zien. De gemeente houdt op 28 september een moment waarop de aanleg officieel van start gaat. Het grondwerk zal dan al voor een groot gedeelte klaar zijn en rest nog de bovenlaag.  

Volledig scherm
De atletiekbaan op het Red Band Sportpark in Roosendaal wordt veranderd in een Wieler Experience. © Frank Timmers
  1. Vader (63) en zoon (26) opgepakt voor geweld bij huisartsenpost en instelling in Bergen op Zoom; hulpverleners en politie doen aangifte

    Vader (63) en zoon (26) opgepakt voor geweld bij huisartsen­post en instelling in Bergen op Zoom; hulpverle­ners en politie doen aangifte

    BERGEN OP ZOOM - Door hulpverleners en agenten is zondagavond aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging door een 26-jarige man uit Bergen op Zoom. De man ging bij de huisartsenpost (HAP) bij Bravis ziekenhuis compleet door het lint. De politie moest pepperspray inzetten om de man aan te houden. Ook zijn vader, een 63-jarige man uit Roosendaal, is daarbij opgepakt.
  2. Lekker ontspannen bij Hap & Tap in Hoeven: ‘Dit hebben we nodig’

    Lekker ontspannen bij Hap & Tap in Hoeven: ‘Dit hebben we nodig’

    HOEVEN - ,,Dit heeft onze hectische maatschappij nodig,' zegt Winfried van Roesel tijdens de derde editie van Hap & Tap Samba Cubana. Gistermiddag en -avond was het lekker genieten op het grasterrein voor Centrum Bovendonk. Met Sambamuziek, hapjes, cocktails, optredens en kindervermaak in Zuid-Amerikaanse sferen. Organisator Edwin Gildemeijer straalde van oor tot oor toen na de ochtendregen, de droogte en vooral het lekkere zonnetje verscheen.