Volledig scherm

Aanleg van bussluis is probleem voor Dorpsraad Zegge

ZEGGE - De Dorpsstraat Zegge staat voor een lastig dilemma nu er eind vorige week uit een andere hoek van het dorp protesten zijn gekomen tegen de mogelijke aanleg van een landbouwsluis in de Lage Zegstraat.

Zo'n dertig bewoners uit de omgeving van de Heesterbosstraat zien dat niet zitten. Zij zijn bang door die maatregel meer verkeer voor hun deur te krijgen en dat lost volgens de bewoners niets op. Bewoners van de Lage Zegstraat hopen juist door die landbouwsluis sluipverkeer in hun straat kwijt te raken.

Bekijken
Een werkgroep, waarin ook Zegge was vertegenwoordigd, heeft de aanleg van een sluis als mogelijke oplossing aangedragen bij de gemeente Roosendaal en de Dorpsraad kan zich daar in principe wel in vinden. "Het is nog niet definitief dat die sluis er komt. Alles moeten we nog verder bekijken", liet een woordvoerder van de gemeente Roosendaal maandag weten.

Juist
Wat die uitkomst ook zal zijn, de Zegse Dorpsraad zal nooit alle inwoners tevreden kunnen houden. "Voor ons weegt het zwaarst dat uiteindelijk de juiste keuze wordt gemaakt", zegt voorzitter Ton Christophersen.