Volledig scherm
Een stockfoto van een politieagent tijdens een inzet. Deze agent werkt voor de politie Noord-Nederland. © GinoPress B.V.

Aangereden auto botst tegen huis Oud Gastel, verloren kentekenplaat leidt naar veroorzaakster

OUD GASTEL - Een verloren kentekenplaat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 48-jarige vrouw uit Stampersgat de das omgedaan nadat ze was doorgereden bij een aanrijding.

De vrouw wordt ervan verdacht die nacht op de Rijpersweg in Oud Gastel tegen een geparkeerd staande auto te zijn gereden. Die auto botste weer tegen de voorgevel van een woonhuis, dat daardoor ook beschadigd raakte. De vrouw reed na de aanrijding door, maar kon worden opgespoord doordat ze bij de aanrijding een kentekenplaat verloor.

Op het adres in Stampersgat dat bij de kentekenplaat hoorde troffen agenten een zwaar beschadigde auto aan. In de woning werd de verdachte, een 48-jarige vrouw uit Stampersgat, aangehouden op verdenking van het verlaten van een plaats ongeval.

Uit een blaastest waaraan de vrouw moest meewerken bleek dat ze teveel alcohol had gedronken. Daarop is ze ook aangehouden voor rijden onder invloed. Ze is na haar aanhouding meegenomen naar een politiebureau, waar ze bij een ademanalyse 405 ug/l blies. Dat is bijna tweemaal zoveel als is toegestaan voor een ervaren bestuurder. Ze is na verhoor weer in vrijheid gesteld.