Volledig scherm
Een kickboks-training. © Ruben Schipper

91-jarige zoekt 19-jarige voor kickboks-clinic

ROOSENDAAL - Als de stad Roosendaal 750 jaar bestaat wordt dat op een bijzondere wijze gevierd. Maar ook woonzorgcentrum St. Elisabeth aan de Wouwseweg in Roosendaal kan er wat van.

De naamdag van de heilige Elisabeth van Thuringen is 19 november. Op die datum vond ook de Elisabethsvloed plaats. Vorig jaar vierde huize Elisabeth het 90-jarig bestaan met een high tea voor alle 90-jarigen uit Roosendaal. 

Over ruim twee weken viert het tehuis de 91e verjaardag. ,,We willen in de aanloop naar ons 100-jarig bestaan elke jaar op of rond de dag van St. Elisabeth een ludieke actie hebben", zegt drs. Marieke Bouwman van het huis. ,,Dit jaar de 19-jarigen, volgend jaar de 29-jarigen en zo verder.”

Professionele begeleiding

De 19-jarigen krijgen dit jaar op zondag 18 november een kickbox-clinic aangeboden van St. Elisabeth. De bewoners van St. Elisabeth doen mee. Deze activiteit wordt uitgevoerd onder professionele begeleiding van Masato Sports Academy uit Roosendaal. 

Jongeren van 19 jaar zijn welkom op de clinic die om 14.00 uur begint. Arlan Jongenelen van Masato zorgt dat alles goed verloopt en dat blessures worden vermeden. Hij gaat aantonen dat kickboksen een sport voor alle leeftijden is. Sportschool Masato heeft leden van 4 tot 76 jaar.

Vol is vol

De 19-jarige jongens en meiden die wel zin hebben in een bijzondere clinic kunnen zich per e-mail opgeven en wel via het adres contact@stelisabeth.nl. Marieke Bouwman van het huis verwacht veel deelnemers en zegt: ,,Wees er op tijd bij, want vol is vol!”

  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.