Volledig scherm
Een kickboks-training. © Ruben Schipper

91-jarige zoekt 19-jarige voor kickboks-clinic

ROOSENDAAL - Als de stad Roosendaal 750 jaar bestaat wordt dat op een bijzondere wijze gevierd. Maar ook woonzorgcentrum St. Elisabeth aan de Wouwseweg in Roosendaal kan er wat van.

De naamdag van de heilige Elisabeth van Thuringen is 19 november. Op die datum vond ook de Elisabethsvloed plaats. Vorig jaar vierde huize Elisabeth het 90-jarig bestaan met een high tea voor alle 90-jarigen uit Roosendaal. 

Over ruim twee weken viert het tehuis de 91e verjaardag. ,,We willen in de aanloop naar ons 100-jarig bestaan elke jaar op of rond de dag van St. Elisabeth een ludieke actie hebben", zegt drs. Marieke Bouwman van het huis. ,,Dit jaar de 19-jarigen, volgend jaar de 29-jarigen en zo verder.”

Professionele begeleiding

De 19-jarigen krijgen dit jaar op zondag 18 november een kickbox-clinic aangeboden van St. Elisabeth. De bewoners van St. Elisabeth doen mee. Deze activiteit wordt uitgevoerd onder professionele begeleiding van Masato Sports Academy uit Roosendaal. 

Jongeren van 19 jaar zijn welkom op de clinic die om 14.00 uur begint. Arlan Jongenelen van Masato zorgt dat alles goed verloopt en dat blessures worden vermeden. Hij gaat aantonen dat kickboksen een sport voor alle leeftijden is. Sportschool Masato heeft leden van 4 tot 76 jaar.

Vol is vol

De 19-jarige jongens en meiden die wel zin hebben in een bijzondere clinic kunnen zich per e-mail opgeven en wel via het adres contact@stelisabeth.nl. Marieke Bouwman van het huis verwacht veel deelnemers en zegt: ,,Wees er op tijd bij, want vol is vol!”

  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.