Volledig scherm
© ED

87 kilometer per uur in de Spoorstraat in Roosendaal

SnelheidscontroleROOSENDAAL - 156 weggebruikers mogen een bon verwachten na een snelheidscontrole in de Roosendaalse Spoorstraat.

Afgelopen vrijdag hield de politie daar een radarcontrole, 1465 bestuurders reden langs. 156 van hen overtraden de snelheid van 50 kilometer per uur, één automobilist tikte zelfs de 87 kilometer per uur aan.

Maandag werden er opnieuw controles gehouden in Roosendaal. In de Stationsstraat, Antwerpseweg en Van Beethovenlaan werd op snelheid gecontroleerd. In totaal reden 22 bestuurders daar te hard. De hoogst gemeten snelheid was 137 kilometer per uur, op de Antwerpseweg waar de limitet op 70 kilometer per uur ligt. In de Stationsstraat - waar je 50 kilometer per uur mag - was de hoogst gemeten snelheid 72 kilometer per uur.

Vorige maand was er nog een flink ongeval in de Stationsstraat in Roosendaal, waarna buurtbewoners vroegen om snelheidscontroles. Ook in de Spoorstraat klaagden bewoners over de 'racebaan' die de weg af en toe is. Volgens de politie hebben de controles daarmee te maken.