Volledig scherm
PREMIUM
De Willebrordse journalist Nick Brouwer schrijft een oorlogsgedenkboek voor de gemeente Rucphen. © Pix4Profs/Peter van Trijen

75 verhalen voor 75 jaar bevrijding Rucphen

Bevrijding 75 jaarRUCPHEN - De Willebrordse Nick Brouwer schrijft een boek over 75 jaar bevrijding in zijn gemeente. Daarvoor spreekt hij zoveel mogelijk overlevenden van de oorlog, die allemaal hun eigen, persoonlijke verhalen vertellen. Mei volgend jaar moet het boek gepresenteerd worden.

,,De kerktoren in Zegge. Bijna iedereen die ik in het dorp spreek, heeft het er wel over. De Duitsers brachten die tijdens de oorlog tot ontploffing en dat hebben veel mensen gezien. De ene werd gedwongen om munitie naar boven te dragen, de ander zag hoe ze op de munitie schoten om deze tot ontploffing te brengen. Weer een ander zag de kerktoren van een afstand ontploffen. Iedereen heeft een eigen versie van hetzelfde verhaal, dat maakt het boek zo mooi.”

  1. Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobilist die babyleven verwoestte door aanrijding?
    PREMIUM
    Zes vragen

    Waarom geen hogere straf geëist tegen dronken automobi­list die babyleven verwoestte door aanrijding?

    OUDENBOSCH - Tegen de Bulgaar die ervan wordt verdacht dat hij op 1 november 2015 stomdronken een ongeluk veroorzaakte in Oudenbosch waardoor een baby zwaar gehandicapt raakte, is woensdag 108 dagen celstraf , waarvan 50 dagen voorwaardelijk, geëist. Als de rechter hem daartoe op 4 december ook veroordeelt, lijkt de kans klein dat hij zijn straf moet uitzitten. De man is namelijk verdwenen. Op sociale media roept de zaak immense verontwaardiging op.