Volledig scherm
stockbd politie © Eldridge Pentury

48 vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt in Standdaarbuiten

STANDDAARBUITEN - Aan de Langeweg-Noord in Standdaarbuiten zijn vrijdagmiddag 48 vaten gedumpt. In de vaten zat vermoedelijk drugsafval.

Agenten kregen rond 15.15 uur een melding dat er in een sloot op de kruising van de Langeweg-Noord en de Vlietweg, tussen twee viaducten, vaten met mogelijk drugsafval lagen. Ter plaatse constateerden agenten dat het ging om 48 vaten. 

De vaten waren afgesloten, eerste testresultaten gaven een positief resultaat voor synthetisch drugsafval. De politie heeft sporenonderzoek gedaan op locatie, een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten opgeruimd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

  1. 75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht
    PREMIUM
    Longread

    75 jaar bevrijding: torenpunt van kerk in Nispen kwam op zolder van Pierre terecht

    NISPEN - Het beeld staat al 75 jaar op zijn netvlies. Zwarte rook, een oorverdovend lawaai. Op 23 oktober 1944 stort de kerktoren van Nispen in gruzelementen neer. Opgeblazen door de Duitsers. De brokstukken versperren Kerkplein en Dorpsstraat en vormen zodoende een barrière voor de oprukkende Britten en Canadezen. Pal tegenover ziet de 13-jarige Pierre Verpalen alles gebeuren. ,,De torenpunt met het haantje kwam bij ons op zolder terecht.”