Volledig scherm
ANP

130.000 euro extra nodig om fouten te herstellen: Rucphense raad wil opheldering

Rucphense raad wil ophelderingRUCPHEN - De Rucphense raadsleden willen in een besloten zitting meer opheldering over interne blunders die er zijn gemaakt rond het beheer van gemeentelijke gebouwen.

Besloten
Op korte termijn is er 130.000 euro extra nodig om die fouten te herstellen. De raad wil daarover van wethouder Laura Matthijssen meer uitleg in een besloten bijeenkomst omdat het over personen gaat.

Op twee fronten is het de afgelopen tijd misgegaan. De gemeenteraad is allesbehalve tevreden over de manier waarop in 2015 door extern bureau Kontek de staat van gemeentelijke gebouwen is gerapporteerd. Die rapportage is niet volledig, waardoor de gemeente nu plotseling op korte termijn voor onverwacht hoge kosten staat.

Niet compleet
Niet alleen Kontek wordt onzorgvuldigheid verweten, ook de ambtenaar die de rapportage naderhand heeft bekeken had moeten opmerken dat het rapport niet compleet was. De raad wil nog voor de raadsvergadering van 8 februari weten hoe dat heeft kunnen gebeuren.

De Rucphense fracties zijn ook ontstemd over 57.000 euro die vorig jaar uit de pot Gebouwenbeheer is overgeheveld naar een andere bestemming. Die handeling is mede de oorzaak van het flinke tekort van 130.000 euro.

Vertrokken
Volgens de wethouder had dit niet mogen gebeuren, maar de betrokken ambtenaar kan daar niet meer op worden aangesproken. Hij is inmiddels vertrokken bij de gemeente en vervangen door twee nieuwe krachten die elkaars werk controleren.