Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP/Lex van Lieshout

1000 euro boete na te hard rijden en veroorzaken zwaar ongeluk Roosendaal

ROOSENDAAL/BREDA - De 32-jarige Roosendaler die 17 januari vorig jaar met zijn Volvo een zwaar ongeluk veroorzaakte aan de Stationsstraat in zijn woonplaats krijgt een boete van 1.000 euro en een voorwaardelijk rijverbod van drie maanden.

De rechtbank in Breda veroordeelde de man voor het veroorzaken van gevaar op de weg. De bestuurder van de Volvo knalde in een flauwe bocht bij de dansschool aan de Stationsstraat op een tegenligger, doordat hij de bocht afsneed. Hij reed met 63 kilometer per uur te hard.

Coma 

De gevolgen voor de betrokkenen waren groot. De inzittende, die net als de bestuurder van de Volvo geen gordel droeg, lag een hele tijd in coma. Artsen dachten dat hij het misschien niet zou redden, maar momenteel werkt hij weer een paar dagen per week. De bestuurder van de Jeep had een hersenkneuzing en lag ook enige tijd in coma.

Vaker veroordeeld 

De man is al vaker veroordeeld voor te hard rijden en ook na dit ongeluk is hij daarvoor nog veroordeeld tot een rijverbod van tien maanden.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement