Volledig scherm
© Thinkstock

1 miljoen voor duurzame sportclubs in Roosendaal

ROOSENDAAL - Twintig Roosendaalse sportverenigingen kunnen aan de slag met energiezuinige maatregelen voor hun accommodaties. De gemeente Roosendaal heeft hiervoor 1 miljoen euro beschikbaar gesteld uit het duurzaamheidsfonds.

Sportservice Noord-Brabant heeft een energiescan uitgevoerd bij de twintig Roosendaalse sportverenigingen. Daaruit blijkt dat er op het gebied van duurzaamheid en energie veel winst is te boeken. Door zonnepanelen, elektrische boilers en ledverlichting op velden en in accommodaties aan te brengen, besparen de sportverenigingen jaarlijks 60.000 euro op hun energiekosten. Dit brengt een forse lastenverlichting voor verenigingen met zich mee.

Ook de uitstoot van CO2 vermindert hierdoor met 160 ton. Wethouder Toine Theunis: ,,Het college geeft met dit besluit een duidelijk signaal af; duurzaamheid staat in Roosendaal hoog op de agenda. Daar horen investeringen bij daaraan bijdragen. We zijn gestart met de sportverenigingen. Nu pakken we door met de wijk- en buurthuizen.” Voor het realiseren van de duurzaamheidsmaateregelen zijn de verenigingen zelf verantwoordelijk. Ze gaan de voorzieningen ook zelf als eigenaar beheren.