Volledig scherm
De achterwagen lag vol met spullen waarvan wordt vermoed dat ze eerder die nacht zijn gestolen uit een schuur in Noordeloos. © Politie

Zwetende man met volle kofferbak wekt argwaan bij agenten

De politie heeft dinsdagnacht twee mogelijke inbrekers opgepakt in Nieuwland. Agenten zagen om 02.00 uur een auto rijden en lieten die stoppen voor een controle.

Al direct hadden de politiemensen in de gaten dat er iets niet klopte, omdat de bestuurder (36) enorm zweette. Een blik in de achterbak leerde waarom: die lag vol met kabels, haspels, gereedschappen en accu’s. Spullen waarvoor de bestuurder en bijrijder (24), beiden uit Rotterdam, geen verklaring konden geven.

Het duo is opgepakt voor heling. Later op de dag ontving de politie een aangifte van diefstal uit een schuur in Noordeloos. Omdat de Rotterdammers ook nog eens uit de richting van Noordeloos kwamen rijden toen ze werden gestopt, onderzoekt de recherche of de zaken aan elkaar te koppelen zijn.

In dat geval is er mogelijk genoeg te bewijs om de twee te vervolgen voor inbraak en diefstal, waarop hogere straffen staan dan heling.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Vijfheerenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!