Voor de Afgedamde Maas gelden verschillende zwemadviezen.
Volledig scherm
Voor de Afgedamde Maas gelden verschillende zwemadviezen. © zwemwater.nl

Zwemmen in de Afgedamde Maas? Of dat mag is afhankelijk van je provincie

ALTENA - Eén rivier, twee provincies en twee verschillende zwemadviezen. Voor de strandjes langs de Afgedamde Maas in het Brabantse Altena geldt een negatief zwemadvies. Maar op de strandjes op de Gelderse oever blijft het bij een waarschuwing.

 1. Na contact via Marktplaats stuurt man uit Heukelum naaktfoto’s naar Rotterdamse: ‘Je bent een mooie vrouw’
  PREMIUM

  Na contact via Markt­plaats stuurt man uit Heukelum naaktfoto’s naar Rotterdam­se: ‘Je bent een mooie vrouw’

  ,,Je bent een mooie vrouw. Ik heb een uur naast je gestaan met een stijve.’’ Bij het lezen van een WhatsAppbericht op 9 april schrok een Rotterdamse vrouw zich een ongeluk. Al helemaal nadat ze vervolgens de twee foto’s zag die waren meegestuurd van een geslachtsdeel. ,,Ik vond haar leuk’’, vertelde de afzender 53-jarige R. van O. uit Heukelum vrijdag bij de politierechter.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.