Een meisje volgt thuisonderwijs op haar laptop.
Volledig scherm
Een meisje volgt thuisonderwijs op haar laptop. © ANP

Zorgen over thuisonderwijs aan kwetsbare Gorcumse kinderen

Gorcums raadslid Ilhan Tekir maakt hij zich zorgen over het thuisonderwijs aan kwetsbare jongeren. Het is een van de aandachtspunten op een waslijst aan vragen voor het college van burgemeester en wethouders over de gevolgen van het coronavirus.

,,We zijn we benieuwd hoe onderwijs is geregeld voor kwetsbare kinderen, zoals leerlingen uit het speciaal onderwijs. In het algemeen valt er ook te denken aan kinderen die te maken hebben met een thuissituatie die als niet veilig kan worden beschouwd omdat ouders bijvoorbeeld problemen hebben’’, zegt de fractievoorzitter van D66.

De sociale teams van de gemeente Gorinchem houden gewoonlijk bij inwoners met problemen de vinger aan de pols. ,,Maar hoe gaan zij te werk nu persoonlijke contacten zoveel mogelijk moeten worden voorkomen?’’

Betalen

Tekir vraagt in zijn waslijst met negen aandachtspunten -  en veel meer vragen - ook naar uiteenlopende financiële gevolgen. ,,Het maatschappelijk leven is nagenoeg stil komen te liggen, waardoor Gorcumers inkomsten zagen wegvallen en bijvoorbeeld hun huur niet meer kunnen betalen.’’ Hij vraagt om eventuele verdere maatregelen.

De gemeente Gorinchem besloot vorige maand al uitstel van betaling van gemeentelijke lasten mogelijk te maken voor Gorcumers in financiële problemen.