Het Regionaal Controleteam, een samenwerking tussen de politie en gemeenten in de politieregio Rotterdam, houdt de vinger aan de pols als het gaat om prostitutie in de regio. In deze branche worden relatief vaak slachtoffers van mensenhandel aangetroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Regionaal Controleteam, een samenwerking tussen de politie en gemeenten in de politieregio Rotterdam, houdt de vinger aan de pols als het gaat om prostitutie in de regio. In deze branche worden relatief vaak slachtoffers van mensenhandel aangetroffen. © Hollandse Hoogte/ANP

Zorgen over slachtoffers van mensenhandel in Gorinchem: ‘Hoe gaan we dit probleem aanpakken?’

Wat doet de gemeente Gorinchem om slachtoffers van mensenhandel te helpen? Want die vind je niet alleen in de prostitutie. ,,Dat er in onze gemeente mensen wonen die slachtoffer zijn, is wel zeker.’’ Tom van der Meijden, fractie-assistent voor D66, maakt zich serieus zorgen over hen.  

  1. Vijfheerenlanden boos dat er ’s avonds geen bus komt in Ameide: ‘Provincie Utrecht, dit is niet eerlijk’
    PREMIUM

    Vijfheeren­lan­den boos dat er ’s avonds geen bus komt in Ameide: ‘Provincie Utrecht, dit is niet eerlijk’

    ‘Niet eerlijk’. En ‘we komen er karig vanaf’. Dat vinden ze in Vijfheerenlanden over de verdeling van het openbaar vervoer in de provincie Utrecht. Met name de bereikbaarheid per bus van de kern Ameide in de avonduren moet als eerste weer worden geregeld. De politieke partij VHL Lokaal dringt hier bij de provincie Utrecht op aan. Om ‘het openbaar vervoer eerlijker te verdelen’.