Huis ter Leede in Leerdam krijgt veel post voor de ouderen in isolatie en de medewerkers.
Volledig scherm
Huis ter Leede in Leerdam krijgt veel post voor de ouderen in isolatie en de medewerkers. © Huis ter Leede

Zorgcentrum Huis ter Leede overspoeld met lieve kaartjes voor demente bewoners in isolatie

Zorginstelling Huis ter Leede in Leerdam wordt overspoeld met kaarten en tekeningen voor bewoners en medewerkers. Het verpleeghuis zit ‘op slot’ sinds eerder deze week bij een bewoner het coronavirus werd vastgesteld. 

De patiënt - met wie het naar omstandigheden redelijk gaat - wordt in strikte isolatie verpleegd op zijn kamer in Huis ter Leede. Een andere bewoner die klachten had die konden wijzen op het virus, is getest, maar bleek niet besmet. 

Uit voorzorg - en vooruitlopend op de landelijke maatregelen - ging het Leerdamse verzorgingshuis op slot. Bezoekers mogen even niet meer langskomen, activiteiten zijn afgelast, het gezamenlijke restaurant is dicht. Bewoners krijgen hun maaltijd op de kamer. Een uitdaging voor Huis ter Leede, waar veel oudere bewoners wonen met dementie. Er wordt gezocht naar creatieve manieren om toch contact te houden met familie, bijvoorbeeld door te videobellen. ,,We helpen bewoners daarmee, waar we kunnen’’, zegt directeur Kees Schetters. 

Brievenbus puilt uit

Om de bewoners en medewerkers in deze lastige tijden te steunen, sturen Leerdammers massaal kaarten en tekeningen naar het tehuis toe. ,,Fantastisch’’, zegt Schetters. De brievenbus puilt inmiddels uit. De post wordt eerlijk verdeeld over alle bewoners. ,,Maar het is ook mooi om te zien dat onze medewerkers, die keihard aan het werk zijn om het leven voor onze bewoners zo normaal mogelijk te houden, kaartjes krijgen’’, zegt de directeur. ,,Ik ben hartstikke trots op onze zorgverleners, maar dit geeft ze nog even een extra steuntje in de rug.’’

Wie ook een brief, kaart of tekening voor Huis ter Leede heeft, kan die zelf bezorgen bij de brievenbus vóór de ingang van de zorginstelling, of per post: Eiland 1, 4143 EN in Leerdam.