Volledig scherm
Woningbrand in Werkendam. © Marcel van Dorst - MaRicMedia

Zonnepanelen van dertig Werkendamse huizen aangepast na brand

De zonnepanelen op de daken van dertig Werkendamse huurwoningen worden aangepast, opdat ze helemaal voldoen aan de nieuwste normen. Wat er precies wordt aangepast, maakt verhuurder Woonservice Meander niet bekend.

De afgelopen maanden werden de installaties gecontroleerd als reactie op een woningbrand aan de Floreffestraat, op 1 augustus van dit jaar. Een huurwoning werd verwoest door een brand, die ontstond in het dak.

Ondanks onderzoek is de exacte oorzaak van die brand nooit gevonden, maar de brandweer vermoedde wel dat de zonnepanelen de oorzaak waren. Op dit moment wordt door de landelijke brandweer onderzoek gedaan naar het verband tussen omvormers van zonnepanelen en woningbranden.

Zekerheid

In Werkendam werden voor de zekerheid soortgelijke zonnepanelen gecontroleerd. Bij die controle kwam aan het licht dat de panelen van dertig huizen niet helemaal aan de meest recente regelgeving voldoen. Dat wordt nu hersteld. Het gaat om woningen aan de Floreffestraat, De Graaff, Postelstraat en Bentlaken.

Bij de brand op donderdag 1 augustus raakte niemand gewond. De bewoners konden maandenlang niet terug naar huis, voor hen werd door de verhuurder direct ander onderdak geregeld. Inmiddels is de beschadigde woning weer hersteld en bewoonbaar. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Werkendam en omstreken? Schrijf je hier in!