Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Zonder sticker toch folders in de brievenbus in West Betuwe

Inwoners van West Betuwe blijven gewoon reclamefolders ontvangen, tenzij ze een brievenbussticker hebben die anders aangeeft. 

Het idee om het huidige beleid om te draaien en een ‘Ja/Ja-sticker’ in te voeren voor wie wél folders wil, heeft geen meerderheid gehaald in de gemeenteraad. GroenLinks, PvdA en CU dienden er dinsdagavond vergeefs een motie over in.

SGP stemde tegen ‘om de eenvoudige reden dat we de lokale economie dan nog minder stimuleren.’ CDA vindt de motie ‘overdone’. ‘Want we zien graag dat iedereen in het buitengebied de huis-aan-huisbladen krijgt.’ Overigens zou de sticker niet gelden voor huis-aan-huisbladen.  

Afvalberg

Petra van Kuilenburg van LLBWB vindt dat ondernemers de kans moeten blijven krijgen om hun reclamedrukwerk te blijven verspreiden. ,,En scholen en kerken halen minder oud papier op en hebben dan minder inkomsten. Ik denk niet dat ze dat u in dank afnemen.”

Rita Boer-Rookhuizen van D66 is wel voorstander en reageert teleurgesteld op het gebrek aan steun. ,,Alles wat je niet hoeft te recyclen is een besparing. Het stemt mij droef dat we niet proberen onze afvalberg te verminderen op deze manier.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit West Betuwe en omstreken? Schrijf je hier in!