Zo'n zeventig politiemensen, marechaussee en , douanemedewerkers voerden woensdag controles uit rond het knooppunt Gorinchem. Wie werd staande gehouden werd naar steunpunt De Banne gebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo'n zeventig politiemensen, marechaussee en , douanemedewerkers voerden woensdag controles uit rond het knooppunt Gorinchem. Wie werd staande gehouden werd naar steunpunt De Banne gebracht. © Anja Broeken/ AD

Zo’n duizend automobilisten geflitst tijdens massale politieactie rond het knooppunt Gorinchem

Bij zo’n duizend automobilisten valt binnenkort een bekeuring in de bus voor een snelheidsovertreding in de omgeving van het knooppunt Gorinchem.

 1. Molen De Vervoorne Polder draait weer in volle glorie: ‘Molens zijn in. En dit is een molen met een verhaal’
  PREMIUM

  Molen De Vervoorne Polder draait weer in volle glorie: ‘Molens zijn in. En dit is een molen met een verhaal’

  Na een restauratie van een half jaar draait de historische molen De Vervoorne Polder aan de Schenkeldijk in Werkendam weer in volle glorie. Commissaris van de Koning Ina Adema gaf donderdagmiddag in Fort Altena via een live-streamverbinding het commando 'licht de vang'. Enkele honderden meters verderop voerde molenaar Dirk de Ruiter die handeling uit, waarna de wieken van De Vervoorne Polder vrij konden draaien.
 2. Stijgende energierekening zorgt voor stormloop op hout en isolatiemateriaal: ‘Een compleet gekkenhuis’
  PREMIUM

  Stijgende energiere­ke­ning zorgt voor stormloop op hout en isolatiema­te­ri­aal: ‘Een compleet gekkenhuis’

  Even was Schoonrewoerd, het kleine plaatsje ten noorden van Leerdam, het epicentrum van de landelijke houttoevoer. Uit alle hoeken van het land zag Wim Oskam, eigenaar van een handelsbedrijf in onder andere gebruikte damwandmaterialen en meerpalen, de afgelopen weken het bezoek toestromen. Uit Friesland, Groningen en Limburg kwamen de auto’s met aanhangers aangereden. Allen hadden één doel: brandhout inslaan.