Volledig scherm
PREMIUM
Onderdeel van GlassDance dit jaar was GlassRock. © Ricardo Smit

Zomerfestival Leerdam neemt maatregelen na vernielingen na GlassDance: tickets vooraf bestellen

Wie het Zomerfestival in Leerdam wil bezoeken eind augustus, moet vooraf online kaartjes bestellen. Die maatregel kondigt de organisatie aan, nadat na afloop van GlassDance een spoor van vernielingen achterbleef in het centrum van de stad. ‘Op deze manier krijgen wij meer inzicht in onze bezoekers.’

Het Zomerfestival was altijd gratis en vrij toegankelijk. Nu moeten bezoekers 7,50 euro betalen voor een ticket. Daarvoor krijgen ze dan wel twee munten en mogen ze gratis van de toiletten gebruik maken. Op die manier blijft het festival toch gratis, meldt de groep vrijwilligers achter het feest. Twee munten vertegenwoordigt een waarde van 5 euro en ook voor onbeperkt toiletgebruik moest al 2,50 euro worden betaald.

  1. Cultuur en onderwijs kun je niet persen in marktconforme systemen
    PREMIUM
    COLUMN

    Cultuur en onderwijs kun je niet persen in marktcon­for­me systemen

    Meteen na mijn laatste column kreeg ik een appje dat er sinds kort een subsidioloog werkzaam is op het stadhuis. Nou nou, dat heeft de gemeente dan wel heel goed geheim gehouden! Enfin, we wachten de klinkende munten af. Over geld gesproken: er zijn nog andere bronnen van inkomsten. Zoals toeristenbelasting. Of wat te denken van een fikse schadeclaim bij de bouwers van de niet bestaande stationstunnel. Kassa!