Volledig scherm
Windmolens elders in het land. © Foto Freddy Schinkel

Zo’n 200 ideeën voor een duurzamer Altena: ‘Windmolens in de Noordwaard’

Zonneweides, veel meer elektrische deelauto’s, een klimaatbos, een warmtenet, meer zonnepanelen en windmolens in de Noordwaard en Bergse Maas. Zomaar een greep uit de ideeën van inwoners van Altena om de uitstoot van CO2 in de regio fors terug te dringen.

De voorstellen kwamen maandagavond op tafel tijdens een bijeenkomst in Fort Altena in Werkendam. Zo’n 130 inwoners kwamen eropaf. Samen brachten ze zo'n 200 ideeën in, die de komende weken worden gerubriceerd en verder uitgewerkt.

Altena wil de CO2-uitstoot flink omlaag brengen. Omdat de gemeente die opgave niet alleen aankan, heeft ze de hulp ingeroepen van inwoners. Tijdens de zogenoemde Klimaattafel werd in kleine groepjes gebrainstormd.

De ideeën zijn divers, laat een gemeentewoordvoerster weten. Ook het verbeteren van het openbaar vervoer kwam aan de orde, evenals het aanleggen van snelle fietsroutes in Altena. Een ander idee is om inwoners een nachtje te laten logeren in een energieneutraal huis, zodat ze enthousiast gemaakt worden. De uitgewerkte ideeën worden vlak voor de voorjaarsvakantie gepresenteerd.