Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Zilvermeeuw gered, jeugd in Altena kan blijven sporten

Omnisportvereniging Zilvermeeuw Altena is gered. Inmiddels is een nieuw bestuur aangetreden, dat na de zomer nog wordt aangevuld met minimaal twee extra krachten. Het doel is om in het volgende seizoen ook buiten Sleeuwijk de sportlessen, zoveel als mogelijk, door te laten gaan.

Eind mei zag de toekomst van de Sleeuwijkse club er minder rooskleurig uit. Tijdens de ledenvergadering werd besloten om de sportlessen in de kernen Giessen, Woudrichem en Almkerk te stoppen, evenals met de selectie turnen. Hierdoor zouden zo'n 250 kinderen worden gedupeerd.

Ook in de gemeenteraad werden zorgen uitgesproken over het stopzetten van de lessen. Het CDA vroeg wethouder Peter van der Ven of hij iets kon betekenen. ,,We zijn met een groep ouders bij elkaar gekomen om te zoeken naar een oplossing. In een kleiner comité van vier personen zijn diverse scenario's uitgewerkt. Er is gesproken met trainers, andere verenigingen en de gemeente Altena. De uitkomst hiervan is dat deze personen bereid zijn om bestuurslid van Sportvereniging Zilvermeeuw Altena te worden'', schrijft het clubbestuur.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Altena en omstreken? Schrijf je hier in!