Boer Willem uit Hei- en Boeicop kreeg zes brieven in de eerste uitzending van Boer Zoekt Vrouw.
Volledig scherm
Boer Willem uit Hei- en Boeicop kreeg zes brieven in de eerste uitzending van Boer Zoekt Vrouw. © KRO-NCRV

Zes vrouwen zien boer Willem uit Hei- en Boeicop zitten (en hij ging meteen met ze op date)

Boer Willem (27) uit Hei- en Boeicop heeft niet genoeg brieven gekregen om op televisie gevolgd te worden in het programma ‘Boer Zoekt Vrouw’. Zes vrouwen klommen in de pen voor de jonge melkveehouder.

In de uitzending van de boerendatingshow van gisteravond ging Yvon Jaspers bij de tien vrijgezelle boeren langs om hen hun brieven te overhandigen. Alleen van de vijf boeren met de meeste brieven zijn de liefdesavonturen op tv te zien, de andere vijf - onder wie Willem dus - zien de kijkers terug in een serie op de website van het programma.

Willem kreeg van alle boeren de minste brieven. In de uitzending van gisteren ging de jonge boer meteen met vijf van zijn briefschrijfsters op date in een café om de hoek. ,,Ik moet even denken wat nou de beste openingszin is”, aldus de wat zenuwachtig ogende boer. ,,Ik vind het al ongelofelijk dat jullie allemaal geschreven hebben.”

Nooit een relatie gehad

Boer Willem runt een melkveehouderij met zijn moeder. Zijn vader overleed vorig jaar, op 77-jarige leeftijd. Willem wordt door zijn dorpsgenoten omschreven als een vrolijke boer die vanuit zijn trekker steevast zwaait naar iedereen die hij tegenkomt. Een relatie heeft hij nog nooit gehad. ,,Ik ben twee keer in mijn leven uit geweest met een vrouw en beide keren was de klik er niet”, laat de boer weten in een interview op de website van Boer Zoekt Vrouw. 

Willem hoopt een vrouw te vinden die niet dominant is. Hij omschrijft zichzelf in hetzelfde interview als een betrouwbaar persoon. ,,Ik ben zeer loyaal, zou nooit vreemdgaan. Integer. En ik hoop liefdevol te zijn. Ik ben snel tevreden, verlang niet veel. Dat heb ik van mijn ouders meegekregen.’’

Boer Zoekt Vrouw is iedere zondag te zien, om 20.25 uur op NPO1. De webserie is op de site van het programma te volgen. Daarin zie je ook hoe de groepsdate van Willem verliep.

De ontwikkelingen in het liefdesavontuur van boer Willem zijn in de webserie van Boer Zoekt Vrouw te volgen.
Volledig scherm
De ontwikkelingen in het liefdesavontuur van boer Willem zijn in de webserie van Boer Zoekt Vrouw te volgen. © Linelle Deunk/KRO-NCRV