De eerste bevers werden in 1988 uitgezet in de Biesbosch. Het dier kwam van oorsprong voor in ons land, maar door de jacht om zijn vel stierf de bever uit.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste bevers werden in 1988 uitgezet in de Biesbosch. Het dier kwam van oorsprong voor in ons land, maar door de jacht om zijn vel stierf de bever uit. © Jacques van der Neut.

Zelf een bever zien? Dordrecht en Altena zijn de hotspots in ons land voor een waarneming

Bevers zwommen hun eerste baantjes in de Biesbosch waar ze in 1988 zijn uitgezet. Inmiddels is het grootste knaagdier van Europa bezig met een opmars. In vrijwel het hele land zijn bevers gesignaleerd. Wie dit zwemmend zoogdier zelf wil zien, maakt de grootste kans in Altena en Dordrecht. Die gemeenten behoren tot de beverhotspots.

 1. Kool- en pimpelmeesjes vestigden zich massaal in Sleeuwijkse nestkastjes: ‘Dit is waanzinnig mooi’
  PREMIUM

  Kool- en pimpelmees­jes vestigden zich massaal in Sleeuwijk­se nestkast­jes: ‘Dit is waanzinnig mooi’

  Geplaagd door jeuk in de lente van 2018 hingen slimme Sleeuwijkers vorig jaar 96 nestkastjes op, in de hoop dat vogels zich tegoed zouden doen aan de eikenprocessierups. Nu, een jaar later, blijken de nestkastjes een daverend succes met een bezetting van meer dan 80 procent. ,,Al loopt het onderzoek te kort om te concluderen of de afname van de overlast komt door de nestkasten.”
 1. Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'
  Play

  Opa BOEM schiet al zo'n 50 jaar carbid: 'Hoe harder, hoe mooier'

 2. Kippenkoning Hamza wil nieuw kippenrijk stichten
  Play

  Kippenko­ning Hamza wil nieuw kippenrijk stichten