Een van de woonarken aan de zuidzijde (links) van het Kanaal van Steenenhoek in Gorinchem, hier op archiefbeeld, is door de storm losgeslagen.
Volledig scherm
Een van de woonarken aan de zuidzijde (links) van het Kanaal van Steenenhoek in Gorinchem, hier op archiefbeeld, is door de storm losgeslagen. © Google Streetview

Woonark in Gorcums kanaal losgeslagen door de storm, brandweer heeft het druk

Een woonark in het Kanaal van Steenenhoek in Gorinchem is zondagochtend door de storm losgeslagen van de oever.

De brandweer kreeg rond kwart voor elf de melding dat het schip op drift was geraakt. De woonark ligt aan de zuidzijde van het kanaal, achter de Nieuwe Wolpherensedijk. De brandweer ging druk aan de slag om te voorkomen dat het schip verder in de problemen raakte. De situatie is inmiddels onder controle. De eigenaar van de ark was niet aanwezig, maar hij is door de brandweer geïnformeerd.

Leerdam

In Leerdam is op de Eksterlaan diezelfde ochtend een boom omgewaaid. Die nam in zijn val een lantaarnpaal mee. Inmiddels heeft de brandweer de boom van de weg gehaald. In de Glasstad moesten de brandweerlieden ook in actie komen omdat delen van een steiger los waren geraakt.

Ook elders in de regio zijn er problemen door de storm, onder meer in Arkel waar aan de Achterdijk een boom is omgegaan.

De brandweer verwacht voorlopig nog wel even bezig te zijn, zegt woordvoerder Jolanda Muntz van de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid. ,,Het KNMI heeft tot 16.00 uur vanmiddag code geel afgegeven. Persoonlijk ben ik wel verrast door de intensiteit van de windstoten; dat had ik van tevoren niet verwacht.” Bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid waren rond 15.00 uur al meer dan honderd meldingen binnen.