Volledig scherm
Archiefbeeld van de brandweer. Meerdere woningen aan de Busschieterstraat in Gorinchem zijn vanmiddag ontruimd vanwege een mogelijke gaslucht. De brandweer trof niets aan. © ANP

Woningen ontruimd na ruiken gaslucht in Gorinchem: bewoners onwel

Meerdere woningen aan de Busschieterstraat in Gorinchem zijn zaterdagmiddag ontruimd vanwege een  mogelijke gaslucht. De brandweer trof niets aan. 

Verschillende mensen zouden last hebben gekregen van hoofdpijn en misselijkheid door de ‘vreemde lucht’.  De brandweer kreeg om 12.11 een melding en rukte uit. ,,De brandweer heeft onderzoek gedaan, metingen verricht en gekeken met een warmtebeeldcamera. Maar ze heeft niks bijzonders aangetroffen”, aldus de veiligheidsregio. De bewoners konden daarna hun huis weer in. Ambulancepersoneel heeft hen nog wel even onderzocht.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de brandweer opnieuw metingen verricht nadat er melding was gedaan van stankoverlast. Opnieuw werden geen stoffen gemeten. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Inwoners West Betuwe praten mee over regels nieuwe gemeente

    Hoeveel stank en geluid mag een fruitteler veroorzaken? Wat moet wel of juist niet kunnen bij carbid schieten en vuurwerk afsteken? Tot hoe laat moet je naar het plaatselijke café kunnen? Het antwoord op die vraag kan in het voormalige Lingewaal heel anders zijn dan in Geldermalsen of Neerijnen. De drie gemeenten die sinds 1 januari de fusiegemeente West Betuwe vormen, hebben nog een eigen algemene plaatselijke verordening (APV).