Wildplassen in de Gorcumse stegen is een probleem. (Deze foto is in scène gezet.)
Volledig scherm
Wildplassen in de Gorcumse stegen is een probleem. (Deze foto is in scène gezet.) © Cor de Kock

Wildplasser doet duur plasje in Gorcumse Kerksteeg: 140 euro boete

Een bezoeker van een kroeg in de Gorcumse binnenstad is in de nacht van zaterdag op zondag betrapt op wildplassen. Hij kreeg een boete van 140 euro voor het wateren tegen een muur van de Kerksteeg.

,,Jammer en een beetje kansloos!’’ Zo meldt de politie Lek en Merwede over het incident op haar social media. Wildplassen in de stegen van de Gorcumse binnenstad leidt regelmatig tot klachten bij de gemeente en de politie. Daarom slingeren politiemensen mensen die op straat urineren én daarbij op heterdaad worden betrapt vrijwel altijd op de bon.

Openbaar toilet

Ook de gemeenteraad van de Arkelstad boog zich onlangs weer over het vraagstuk. Begin juli vroeg de raad op voortouw van Stadsbelang aan het college om er voor te zorgen dat er snel mogelijk een openbaar toilet in de binnenstad komt. Een suggestie die overigens twee jaar daarvoor ook al werd gedaan vanuit diezelfde gemeenteraad.

Het college is volgens een gemeentewoordvoerder die vraag niet vergeten, maar neemt deze nu mee in een breder onderzoek dat de toegankelijkheid van de binnenstad voor mensen met een beperking verder moet verbeteren. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!