Wethouder Roland van Vugt van Altena.
Volledig scherm
Wethouder Roland van Vugt van Altena. © Erik van der Burgt / Verbeeld

Wethouder Van Vugt wil met rolstoelers op pad om beeld te krijgen van knelpunten

Wethouder Roland van Vugt van Altena wil graag een rondleiding in krijgen van inwoners die in een rolstoel zitten. Dat antwoordt hij op schriftelijke vragen van Burgerstem Altena (BSA).

De partij had eerder al vragen gesteld over de Sasdijk in Werkendam, waar volgens raadslid Pauline van den Tol te weinig op en afritten zijn voor mensen in een rolstoel. Tijdens de pauze van een raadsvergadering had Van Vugt het raadslid verteld dat er een paar dagen eerder extra afritjes waren gemaakt. Dat bleek echter niet het geval.

Quote

De portefeuil­le­hou­der is graag bereid zich te laten rondrijden door (ervarings)deskundigen

College van B en W, gemeente Altena

Eigen ogen

Van den Tol besloot daarom het college van burgemeester en wethouders een brief te sturen met de vraag waarom zij verkeerd was geïnformeerd. Ook vroeg ze in de brief of de wethouder bereid was zich door kwetsbare inwoners te laten rondleiden om afritten en gevaarlijke situaties met eigen ogen te bekijken. Volgens Van den Tol zijn de trottoirs bovendien erg smal en slecht begaanbaar met een rolstoel.

,,De portefeuillehouder is graag bereid zich te laten rondrijden door (ervarings)deskundigen om zo een beeld te krijgen van mogelijke bereikbaar-, toegankelijk- of bruikbaarheidsproblemen’’, schrijft het college. Als er knelpunten zijn, worden die waar mogelijk opgelost.  

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Altena en omstreken? Schrijf je hier in!