Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

West Betuwe krijgt er zo’n 175 huurwoningen bij

De gemeente West Betuwe krijgt er de komende drie jaar zo'n 175 nieuwe sociale huurwoningen bij. Daarvoor is het wel nodig dat er 44 bestaande sociale huurhuizen worden gesloopt.

Van de 132 woningen die het laatste jaar aan nieuwe huurders zijn toegewezen, komt net iets meer dan de helft (69) uit West Betuwe. Ook Tielenaren en inwoners van Vijfheerenlanden willen graag in West Betuwe huren.

Toekomstplannen

De drie woningcorporaties die actief zijn in West Betuwe hebben deze week hun toekomstplannen toegelicht aan de gemeenteraad. De grootste is Kleurrijk Wonen, die corporatie beheert in de gemeente driekwart van de 4410 sociale huurwoningen. De kleinere coöperaties zijn De Goede Woning Neerijnen en De Kernen.

De grootste nieuwbouwlocatie van de corporaties is De Plantage in Meteren. Daar worden in verschillende fases vijftig sociale huurwoningen opgeleverd, tot dusver staan er alleen koophuizen in de wijk. De te slopen huizen zijn in Tricht en Waardenburg.

Volgend jaar al worden in Asperen 28 nieuwe sociale huurappartementen opgeleverd in het project Buiten de Poort. Die hebben ook allemaal een lift. In Herwijnen komen achttien sociale huurwoningen voor senioren.

Graag huren

Opvallend is dat uit cijfers van de corporaties blijkt dat veel mensen uit Tiel en Vijfheerenlanden graag in West Betuwe willen huren. Omgekeerd geldt dat huurders uit West Betuwe vooral een voorkeur hebben voor Vijfheerenlanden, Altena en Neder-Betuwe. Ze hebben juist weinig belangstelling voor Tiel en Culemborg.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit West Betuwe en omstreken? Schrijf je hier in!