Een impressie van het plan een de Hoge Maasdijk in Woudrichem. Er komen honderd woningen. Honderden potentiële huurders en kopers staan in de rij, tegelijkertijd is er ook veel kritiek op het plan, mede omdat de wijk het beeld van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zou verpesten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het plan een de Hoge Maasdijk in Woudrichem. Er komen honderd woningen. Honderden potentiële huurders en kopers staan in de rij, tegelijkertijd is er ook veel kritiek op het plan, mede omdat de wijk het beeld van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zou verpesten. © Projectontwikkelaar

Werelderfgoed worden? Schrap die flat, waarschuwen internationale experts

Een nog niet bestaande woonwijk in Woudrichem kan er voor zorgen dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie het predicaat ‘UNESCO Werelderfgoed’ aan zijn neus voorbij ziet gaan. Daarvoor waarschuwt een internationale adviesraad.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?