Volledig scherm
PREMIUM
Projectleider Ellen Vonk aan de achterzijde van het Kolffgemaal (1945) in Hardinxveld-Giessendam. Achter haar ligt het oude gemaal dat in 1863 werd gebouwd. © Cor de Kock

Waterschap Rivierenland zoekt naar nieuwe manier om strijd tegen het water te winnen

Het werk aan de dijken in de Alblasserwaard is nooit klaar. En dus zoekt Waterschap Rivierenland naar nieuwe manier om de strijd tegen het water te winnen.

Eeuwen geleden begonnen de inwoners van de Alblasserwaard aan hun gevecht tegen het steeds weer oprukkend water. Een strijd die ze met momenten leken te winnen door bijzondere staaltjes van waterbeheer. Maar de bodem in het gebied daalde en het klimaat veranderde, waardoor er keer op keer nieuwe ideeën moesten worden bedacht.

  1. Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest
    PREMIUM
    COLUMN

    Kom op Gorcumers, praat mee over weer een echt stadsfeest

    ‘Zorg dat je er tijdig bent, anders loop je kans er niet meer in te komen’, aldus de oproep van Marco Uijterlinde, organisator van de Zomerfeesten op de Varkenmarkt. Een terechte oproep. Maar het raakt precies het pijnpunt van de zomerfeesten zoals die nu worden georganiseerd. De gezelligheid in de héle binnenstad ontbreekt in de ruimte tussen de optredens die zich beperken tot twee enclaves die verder hermetisch zijn afgesloten zodra het ‘vol’ is.