Dijkbewakers van waterschap Rivierenland komen na een controle teruggelopen uit de uiterwaarden van de Afgedamse Maas bij Andel.
Volledig scherm
PREMIUM
Dijkbewakers van waterschap Rivierenland komen na een controle teruggelopen uit de uiterwaarden van de Afgedamse Maas bij Andel. © Cor de Kock

Waterschap laat dijken bewaken, regiobewoners genieten van hoogwater in de rivier

Het water in de rivieren in de regio blijft nog steeds stijgen. Het hoogwater bereikt vandaag of morgen zijn hoogste punt, afhankelijk van de rivier waardoor het stroomt. Reden voor Waterschap Rivierenland om ook nog vandaag in het Land van Altena uit voorzorg de dijken te bewaken. Langs de Waal zijn geen dijkbewakers actief. Al houden regiobewoners zelf ook het hoogwater - uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar - nauwlettend in de gaten, vooral uit nieuwsgierigheid.

  1. Campings in Herwijnen en Woudrichem staan straks blank door hoogwater en dus moet iedereen nu weg
    PREMIUM

    Campings in Herwijnen en Woudrichem staan straks blank door hoogwater en dus moet iedereen nu weg

    Lekker kamperen aan het water, voor de gasten van campings De Zwaan in Herwijnen en De Mosterdpot in Woudrichem zit dat er voorlopig niet meer in. Ze moeten hun spullen pakken want de campingterreinen komen de komende dagen blank te staan door hoogwater. ,,We hopen dat we begin augustus weer open kunnen. Maar zelfs dat is nog niet zeker’’, zegt Anja van der Meijden van De Zwaan.