Volledig scherm
© Shutterstock

Waarschuwingen voor overtredingen Drank- en Horecawet in West Betuwe

Verschillende horecazaken, supermarkten en dorpshuizen en sportkantines zijn bij een controle door de gemeente West Betuwe gewaarschuwd voor overtredingen van de Drank- en Horecawet. Er zijn geen boetes opgelegd. 

Bij een onaangekondigde controle bezochten twee buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente dorpshuizen, cafetaria’s, supermarkten, sportkantines en dorps- en buurthuizen in Geldermalsen, Haaften, Hellouw, Herwijnen en Waardenburg. Bij de controle werden ook twee ‘lokjongeren’ ingezet die moesten controleren of er gevraagd werd naar een legitimatiebewijs. 

Gokautomaat 

De meeste gecontroleerde winkels horecagelegenheden hielden zich aan de drank- en horecavergunning, laat de gemeente West Betuwe weten. In verschillende zaken werd er echter niet naar de leeftijd gevraagd toen de jongeren van 18 jaar oud alcohol bestelden. Daarnaast zijn er verschillende andere overtredingen geconstateerd. Eén zaak had zonder vergunning een gokautomaat. In een andere inrichting werd alcohol verkocht zonder vergunning. Ook waren er zaken die zich niet hielden aan de sluitingstijd of terrastijden.

In geen van de gevallen werd een boete opgelegd, laat een woordvoerder weten. Wel moest de gokkast meteen uit. De gemeente, die vaker wil gaan controleren, waarschuwt dat als de overtredingen nog een keer worden vastgesteld, er wél maatregelen worden genomen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit West-Betuwe en omstreken? Schrijf je hier in!