Bezoekers verlaten het VVV-kantoor op de Groenmarkt. Eind augustus verhuist de VVV naar het Gorcums Museum dat net achter het festivalterrein van het Zomerfeest zichtbaar is.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers verlaten het VVV-kantoor op de Groenmarkt. Eind augustus verhuist de VVV naar het Gorcums Museum dat net achter het festivalterrein van het Zomerfeest zichtbaar is. © Cor de Kock

VVV keert na gedwongen verhuizing terug in het Gorcums Museum: ‘We versterken elkaar’

De VVV keert terug in het Gorcums Museum. Na een gedwongen vertrek uit het historisch pand ruim vier jaar geleden is het toeristisch informatiebureau vanaf woensdag 31 augustus weer aan de Grote Markt te vinden. Stichting Gorinchem Citymarketing verhuist mee.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. College Gorinchem: ‘Noodfonds energiekosten voor verenigingen vraagt om maatwerk’
  PREMIUM

  College Gorinchem: ‘Noodfonds energiekos­ten voor verenigin­gen vraagt om maat­werk’

  Er moet een energienoodfonds komen voor buurthuizen, culturele- en sociale voorzieningen in Gorinchem. Dat wil althans een deel van de gemeenteraad daar. Burgemeester en wethouders zijn terughoudend. Ze willen clubs en verenigingen wel helpen, maar kiezen liever voor maatwerk dan meteen een grote pot met geld. De komende maanden moet er duidelijkheid komen over hoe de gemeente gaat helpen.