Recht van Ter Leede in Leerdam.
Volledig scherm
Recht van Ter Leede in Leerdam. © Google Streetview

Vragen over ‘gevaarlijke verkeerssituatie’ in Leerdam

Door werkzaamheden aan de Koenderseweg in Leerdam ontstaan gevaarlijke verkeerssituaties, zegt VHL Lokaal. De politieke partij wil van de gemeente weten hoe zij de situatie gaat verbeteren.

De Koenderseweg is al enige tijd afgesloten voor verkeer. Volgens VHL Lokaal duren de werkzaamheden op die locatie langer dan vooraf was bedacht. De afsluiting zorgt voor problemens, zegt gemeenteraadslid Teus Meijdam. 

,,Bewoners van het Recht van ter Leede ervaren veel overlast’’, zegt hij. ,,Bermen worden stuk gereden en men houdt zich niet aan de maximum snelheid, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan.’’ Zorgelijk, vindt hij, ook omdat veel schoolgaande kinderen van de route gebruik maken. 

VHL Lokaal wil weten of de gemeente Vijfheerenlanden op de hoogte is van de situatie aan de Koenderseweg. ,,Zo nee, kan het college van burgemeester en wethouders poolshoogte nemen van deze situatie en een tijdspad geven hoe lang deze situatie nog zal voortduren? Zo ja, wil het college dan maatregelen nemen om deze ongewenste situatie te verbeteren?’’

Het college heeft nog niet op de vragen van VHL Lokaal gereageerd. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Leerdam en omstreken? Schrijf je hier in!