Het voormalige belastingkantoor aan de Vroedschapstraat in Gorinchem wordt tijdelijk gebruikt voor de opvang van driehonderd vluchtelingen.
Volledig scherm
Het voormalige belastingkantoor aan de Vroedschapstraat in Gorinchem wordt tijdelijk gebruikt voor de opvang van driehonderd vluchtelingen. © Ricardo Smit

Voormalig Gorcums belastingkantoor wordt vier weken noodopvang voor 300 vluchtelingen

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat voor maximaal vier weken in totaal driehonderd vluchtelingen opvangen in het voormalige belastingkantoor in Gorinchem. Het kantoor kan al snel in gebruik genomen worden, meldt de gemeente. Waarschijnlijk komen de eerste vluchtelingen al over ongeveer twee weken. 

  1. Twijfel over eventueel tóch opvangen Afghaanse vluchtelingen in voormalig belastingkantoor Gorcum
    PREMIUM

    Twijfel over eventueel tóch opvangen Afghaanse vluchtelin­gen in voormalig belasting­kan­toor Gorcum

    Keren burgemeester en wethouders van Gorinchem terug op hun besluit om niet mee te werken aan de opvang van statushouders in het voormalige belastingkantoor in de Gildenwijk? Minister Kajsa Ollongron en staatssecretaris Ankie Broekers-Knol deden vorige week een dringende oproep aan gemeenten om hulp te bieden bij het vergroten van de opvangcapaciteit. Het pand is voor zover bekend nog steeds in bezit van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers.