Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vijfheerenlanden waarschuwt voor vreemde die zich voordoet als schuldhulpverlener

De gemeente Vijfheerenlanden waarschuwt inwoners voor een persoon die zich in de regio voordoet als schuldhulpverlener van de organisatie Werk en Inkomen Lekstroom. 

De persoon belt bij mensen thuis aan en biedt zijn diensten als budgetbeheerder of schuldhulpverlener aan. Dat zou op een nogal opdringerige manier gebeuren, zo meldt de gemeente op Facebook. Vijfheerenlanden roept mensen op om alert te zijn en niet met de ‘schuldhulpverlener’ in zee te gaan. 

,,Medewerkers van Werk en Inkomen Lekstroom gaan regelmatig op huisbezoek. Dat gebeurt op afspraak maar ook onverwacht. Dit doen zij meestal met twee personen waarbij zij zich altijd actief legitimeren. Onze medewerkers vragen nooit geld voor hun diensten’’, schrijft de gemeente bij de waarschuwing. 

Legitimatie

Inwoners die bezoek krijgen van iemand die zegt van Werk en Inkomen Lekstroom te zijn, worden opgeroepen om altijd naar de legitimatie te vragen. ,,Vertrouwt u de situatie niet? Laat deze persoon dan niet binnen. Neem contact op met de politie.’’ Bewoners kunnen ook Werk en Inkomen Lekstroom bellen via 030 - 7022 300. ,,De klantenservice kan aan de hand van een naam nagaan of dit bezoek van Werk en Inkomen Lekstroom is.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Vijfheerenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!