Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Vijfheerenlanden schiet ondernemers te hulp: uitstel van belastingen mogelijk

Ondernemers in Vijfheerenlanden die door de coronamaatregelen financieel in de knel komen, kunnen bij de gemeente aankloppen. Dat schrijven wethouders Huib Zevenhuizen en Maks van Middelkoop in een brief. 

De wethouders informeren de gemeenteraad, na vragen van de VVD, over de mogelijkheden voor ondernemers die door de coronamaatregelen inkomsten mislopen. De partij roept op om deze uitstel te geven van de gemeentelijke belastingen. 

De wethouders schrijven dat ‘de gemeente de ondernemers een warm hart toedraagt en begrijpt dat ook zij hard getroffen worden door de huidige onvoorziene omstandigheden’. Volgens de gemeente kunnen ondernemers bij diverse instanties terecht als zij er financieel niet uitkomen. Ook de landelijke overheid heeft steun aangekondigd. 

Toch is ook Vijfheerenlanden bereid om ‘verlichting te bieden voor de ondernemers die getroffen zijn’. ,,Zij kunnen contact opnemen met de afdeling Belastingen van de gemeente. Per persoon zal beoordeeld worden welke oplossing het beste past. Dit kan bestaan uit een betalingsregeling of uitstel van betaling tot 1 september 2020.’’